Vi är Pyramid

Anders Adolvsson
Senior Art Director

Anders Adolvsson

Anders kommer närmast från Kunde & Co i Köpenhamn. Vi är glada över att ha lockat över honom till rätt ställe och på rätt sida av sundet. Anders har en mycket bred portfölj med erfarenhet och AD-kompetens med sig till oss, bland annat är han riktigt vass på Corporate Identity. På sin lediga tid för han enligt egen utsago en ojämn kamp mot sin trädgård. 5000 kvadratmeter tomtyta kräver sin insats. På vintern, när trädgården sover, passar Anders på att resa till snön för att åka skidor.

Anders Raaf
Head of Film

Anders Raaf

Anders Raaf kom till Pyramid efter ett uppdrag som landschef för BBC. Utöver BBC så har Anders en bred kompetens inom mediaproduktion och ett förflutet som fotograf med bas i Sydafrika, New York och Paris. Under en del år arbetade han dessutom med biståndsfrågor i Afrika & Asien som anställd vid FNs Utvecklingsprogram.

Anna Bäckefjord
Account Director

Anna Bäckefjord

Hörde till familjen redan i början av 00-talet men försvann iväg på äventyr på både byrå- och kundsidan. Ansvarade för kommunikationen med miljontals IKEA FAMILY medlemmar innan hon efter 16 år bestämde sig för att återvända till Pyramid. Eftersträvar den perfekta trädgårdsodlingen, letar upp ny mat, ny musik och nya viner.

Ann-Christin Lindstedt
Brand Experience Strategist

Ann-Christin Lindstedt

Född i Norge, uppvuxen i Texas, bor i Helsingborg. För Ann-Christin är allt som förenar oss som människor mycket större än det som skiljer oss åt. Utifrån den insikten hittar hon det mänskliga i varumärken för att skapa en upplevelse som berör. Och när hon inte gör det rör hon sig helst på stranden.

Christian Svensson
Web designer

Christian Svensson

Vi plockade Christian direkt från skolbänken innan bläcket på examensbeviset torkat. Han förstärker vårt digitala team med sin snygga webbdesign och har antagligen Pyramids högsta puls i tävlingar som terrängloppet Salomon trail tour.

Cristoffer Crusell
Managing Director, Petra

Cristoffer Crusell

Alla Cristoffers kärlekar börjar på M: Maggie (fru), Martin (son), Musse (hund) och Mac. Passionen för datorer började redan i föräldraboet på Gotland. Idag är Cristoffer en fullfjädrad expert på en mängd saker som är rena gåtor för oss vanliga dödliga: WCM, DMS, CMS, CXM, ECM osv. På Petra utgör han länken mellan kunden och tekniken och lyckas gång på gång göra det obegripliga lätt att förstå.

Emma Widerberg
Account Director

Emma Widerberg

Emma är den enda på Pyramid som fått sitt hem stylat av Maria Montazami. Hon hävdar dock att det bara var tillfälligt och att alla tofsar sanerades ur hemmet direkt. Antagligen lika effektivt som hon driver sina projekt.

Franciska Bonthron
Project Manager
Gunilla Alsterfjord
Financial Manager

Gunilla Alsterfjord

Gunilla hörde till Pyramid under IT-erans snurriga dagar. Nu är hon tillbaka, håller hårt i faktureringspärmarna och missar inte ett öre. Drillar de röd-vita hundarna att bli bäst i alla möjliga hundsporttävlingar på fritiden.

Hugrún Jónsdóttir
Customer Relations Manager
Irina Andreeva
Graphic Designer

Irina Andreeva

Irina är utbildad i konst och grafik vid universitetet i Moskva. Verkade som konstnär och designer innan hon började på Pyramid 2001. Irina arbetar med grafisk design för flera av våra stora uppdragsgivare. Hon är en konstnärssjäl med stark känsla för estetik och smakfulla detaljer.

Jesper Petersson
Head of Production, Account Manager

Jesper Petersson

Jesper är mannen som alltid har den information man behöver - när man behöver den. Mångårig medarbetare på Pyramid med stenkoll på kundernas alla produkter och vad Pyramid har producerat för varje kund. Mår bäst på jaktpasset en svinkall, gråfuktig gryning tillsammans med alerta hunden Lexy.

Joakim Ebstein
Digital Marketing Specialist

Joakim Ebstein

Joakim är en eldsjäl – han brinner för digital marknadsföring. Med 15 års erfarenhet i bagaget har han en senior tyngd, bl.a. är han certifierad i Adwords och har specialistkunskaper inom mätsystem, SEO, native advertising, programmatic buying, social media och affiliate marketing. Yoga och golf är intressen IRL, liksom NHL-hockey.

Johan Rääf
Senior Art Director

Johan Rääf

Johan drar nytta av ett långt förflutet inom konsumentreklam på multinationell arena för att göra industrireklamen mer mänsklig. Vem har påstått att ingenjörer inte har känslor? Det har de (såklart) och Johan vet hur man lockar fram dem.

Johan Warnolf
Art Director

Johan Warnolf

Johan arbetar med grafisk kommunikation och design för alla typer av trycksaker, och är företagets specialist på asiatiska språk och typografi. Är dessutom en hejare på färger i tryck och på bildskärm. På fritiden springer han bland annat runt och fotograferar med en klassisk Kodak Retina.

Linnéa Åberg
Graphic Designer
Maggie Crusell
Senior Copywriter

Maggie Crusell

Maggie är en riktig blandras och talar fyra språk flytande. Hon är en av Pyramids engelska copywriters, ett värv hon praktiserat i över 12 år. Maggie är dessutom utbildad ekonom, certifierad dykare, galen i mekaniska hästar och mamma till busfröet Martin.

Magnus Åström
Art Director

Magnus Åström

Magnus är en tävlingskille som ständigt håller igång med löpning, golf och gym. Har sprungit ett maraton, funderar på ett till och tycker att ett Triathlon vore spännande. Medan han visualiserar idrottsprestationerna mentalt levererar han oklanderliga trycksaksoriginal i turbofart - vad annars?

Malin Terne Försund
Project Manager
Mari Almertz
Financial Assistant

Mari Almertz

Bakom ljuva Maris väna fasad döljer sig en lady med benhård kontroll över företagets inkomster och utgifter. Hur hon håller sina naglar sådär långa, snygga och skarpa vet vi inte, inte är det på arbetstid med nagelfil iallafall. Kanske är det nagelfarningen av fakturorna som är hemligheten? Eller kommer det med uppgiften att vara ekonomichefens högra hand? Vi håller oss vänner med Mari, det är ett som är säkert.

Mark Drake
Senior Copywriter

Mark Drake

Mark hade tröttnat på majsfälten i amerikanska mellanvästern när Amors pilar pekade på Tjeckien. Han föll pladask och blev kvar som engelsklärare åt den intelligentia som tog över makten efter murens fall. Snart pekade Amors pilar mot Sverige men som tur är var hans svenska elever inte lika intressanta som de tjeckiska. Plötsligt fann han sin roll som copywriter, och till slut fann även vi varandra.

Mats Rönne
Senior Strategist

Mats Rönne

Senior varumärkesstrateg som arbetar på Pyramid Stockholm. Hans långa erfarenhet från otaliga globala varumärkesprojekt (tänk Electrolux, Ericsson, Skanska…) är förstås en perfekt matchning mot Pyramids globala B2B-profil.

Nina Skantz
Account Director

Nina Skantz

Fjorton år inom varumärkesbyggande, strategi och kommunikation med bas ibland annat Dublin, Paris och London. Ninas tunga erfarenhet gör henne till en klippa. Bortom jobbet yogar och joggar hon, en halv Ironman, eller snarare Ironwoman, är ett mål på vägen. Ja, hon kopplar också helt av, gärna med ett glas vin i solskenet på hennes terrass.

Patrik Olsson
Interactive Art Director

Patrik Olsson

Ge en hög bilder, lite texter och en speakerröst till Patrik. På nolltid har han skapat ett levande mästerverk som får den mest luttrade att tappa hakan. Är också Pyramids Quentin Tarantino med ett gediget entourage som hoppas få flankera honom i Cannes en vacker dag. Lever ut sina drömmar om en NHL-karriär i innebandylaget The Bandyts.

Pia Silver
Senior Art Director

Pia Silver

Utbildad på Berghs och har många års erfarenhet av marknadsföring i både print och digitala kanaler. Jobbat på reklam-, kommunikations- och IT-byråer men också startat och drivit flera egna företag. Ett fritidshus på Råå ledde till en förälskelse i Helsingborg så nu har flyttlasset gått permanent från Göteborg.

Rikard Jevinger
GM, Account Director

Rikard Jevinger

Rikard kan reklambranschen på sina fem fingrar efter drygt tjugo år på olika befattningar, både på byrå- och kundsidan. Han släpper aldrig fokus på kundens lönsamhet och utveckling. På fritiden tillbeder han golfgudarna i hopp om den perfekta ronden.

Ulf Vanselius
CEO, Account Director

Ulf Vanselius

Ulf är en av grundarna till Pyramid och är idag VD och majoritetsägare. Projektledare med fokus på varumärkesutveckling och strategi. Tycker sport och gott vin utgör en bra balans för att samla inspiration.

Vladimir Eidous
Senior Art Director

Vladimir Eidous

Utbildad i Konst och Grafik vid Universitetet i Moskva och flyttade till Sverige 1992. Strax fann Pyramid och Vladimir varandra och sedan dess arbetar han med stor energi, idérikedom och noggrannhet för många av våra stora uppdragsgivare. Hans bildning och kunnande inom konst, design och allt mellan himmel och jord är en verklig tillgång för både kunder och kollegor.