Nyheter

Det händer alltid något här på Pyramid. Här listar vi våra senaste nyheter. Äldre nyheter finns i menyn till höger. Det finns även ett taggmoln, där de populäraste inläggen är de med störst textgrad.


Taggmoln


Spectracure, Gyproc, helsingborg, Bluetooth, b2b, Lantmännen, Posten Norge, Bästa Byrå, finanskris, Sveriges Bästa Byrå, checklistor, Green Cargo, Flint Group, internationell marknadsföring, Rymdbolaget, storkunder, erfarenhet, omsättning, ordlista, Webbyrån Petra, kommunikationsplattform, karta, kommentarer, årets byrå, planering, Giza, Cargo News Center, anställda, Nord-Lock, lansering, Metso, mätning, web, SAS Cargo, internet, problemlösning, driver, lönsamhet, Crawford, multikulturella kunder, metod, kreativitet, affärsmål, Diesel, byråintäkt, varumärkesstrategi, pr, Kreditvärdighet, digitala media, csr, Elearning, kommunikationsbyrå, populär byrå, kunder, Marine, positioner, Soliditet, Helsingborgs Hamn, samarbete, projektdefinition, Skånska Energi, arkiv, startk varumärke, skrift, framgångsformeln, Moving, Mervärde, Skånetrafiken, varumärkesutveckling, Petra, tjänster, fakta, Bring, svar, Ruukki, kontor, kundansvarig, Flextrus, engelskspråkiga copywriters, blogg, 2013, uppföljning, Awapatent, internationellt nätverk, EuroMaint, DIAB, publikation, Årets Byrå 2010, integrerad marknadskommunikation, resultat, Nordea Masters, strategi, internationell, image, events, marknadsstrategi, Tetra Pak, kunskapsbank, AkkaFRAKT, Hiab, seminarie, Stockholm, medarbetare, konkurrenskraft, nyanställer, LogIn, Enfo, Kompetensplatsen, personal, b2b-bloggen, varumärken, Alfa Laval, kompetens, analys, HemoCue, reklambyrå, communication, koordinering, nyhetsarkiv, Heatex, lösning, Leine & Linde, copywriter, filosofi, Stockholm Open, Woody Bygghandel, GAIA Leadership, Picodeon, digital marknadsföring, Dermagen, branding, Årets Byrå 2008, Kundens Bästa Byrå, Swedish Open, case, business to business, internationell kompetens, bästa B2B-byrå, checklista, erbjudande, Atlas Copco, marknadsföring, IQHBG, JBT Corporation, Green Landscaping, AAK, projectivity, Sveriges bästa b2b-byrå, pyramid, telefon, SUN Automation Group, nyheter, ABS, digitala affärstrender, estetik, Kullaflyg, kontakt, partner, kommunikation, fråga, Kompetensor AB, nätverk, Seminarium, Decido AB, utvecklas positivt, Cardo, Norden Machinery, business, Nibe, Axis, lågkonjunktur, exempel, CellaVision, AAA, Duni, genomförande, Varumärke, Carpe Nova, kunskap, SÅAB, dela,
2010 08 dec

Pyramid i samarbete med Sydsveriges ledande affärssystemspecialist

I mitten av oktober annonserade de två företagen Decido AB och Kompetensor AB ett samgående för att bilda Sydsveriges ledande affärssystemspecialist. Det nya företaget får ett heltäckande erbjudande inom affärssystemlösningar för små, medelstora och stora företag inom en rad branscher.

I arbetet att utforma sin framtida varumärkes- och kommunikationsplattform valde de Pyramid Communication som strategisk partner.

Håkan Walberg, VD på Kompetensor AB säger: ”I och med det här samgåendet kommer vi att bli den kunskapsmässigt bredaste affärssystemspecialisten i Sydsverige. Vi kommer att satsa hårt och i Pyramid har vi en partner som inte bara är mycket kompetenta varumärkesstrateger och kommunikationsexperter, utan dessutom finns många lika erfarenheter som tjänstekonsultföretag med dagliga komplexa utmaningar mot kunderna att utnyttja.”

Även på Pyramid ser man det som ett spännande uppdrag. ”Det är alltid spännande att få vara med och bidra till starten av något nytt, som i det här fallet; två framgångsrika företag som går samman för att satsa och bli en tung aktör på marknaden”, säger Lisa Skarp, Account Manager på Pyramid.

Varumärkesarbetet inleddes under oktober månad med varumärkesanalys och positioneringsarbete, följt av utvecklande av grafisk profil, kommunikationsplattform och kommunikationsplan. I januari nästa år påbörjas implementeringen av DecidoKompetensors marknadskommunikation.

För mer information kontakta:
- Håkan Walberg, VD, Kompetensor AB, hakan.walberg@kompetensor.se, 0768-52 54 20
- Lisa Skarp, Account Manager, Pyramid Communication, lisa@pyramid.se, 0705-572331

Ulf Vanselius

2010 03 nov

Metso väljer Pyramid som partner i globalt kommunikationsprojekt

Metso väljer Pyramid som partner i globalt kommunikationsprojekt

Metso är världens ledande leverantör av utrustning för tillverkning av mjukpapper och företaget har en global marknadsandel på över 30%. Verksamheten inom Metso Tissue Business Line (TBL) utgår från Karlstad, Gorizia i Italien och Bideford i USA. Affärsområdet ingår i den finska Metso-koncernen som omsätter ca 50 miljarder kronor.

Metso TBL har nyligen valt Pyramid som partner för att stärka företagets varumärkesplattform och utveckla kommunikationen internt och externt på global basis.

– Pyramid visade sig bäst svara på våra behov av en strategisk kommunikations- och varumärkesbyrå med rätt kompetens för att hjälpa till att ytterligare stärka varumärket Metso mot mjukpappersindustrin, säger Marco Marcheggiani, President Metso TBL. Pyramid har en internationell erfarenhet och bred kunskap inom varumärken och kommunikation som vi såg som mycket intressanta för att leda oss framåt i detta viktiga arbete.

– Uppdraget är synnerligen spännande och en stor utmaning eftersom det omfattar utvecklingen av ett av Nordens mest kända varumärken på en starkt konkurrensutsatt internationell marknad, säger Ulf Vanselius, VD på Pyramid.

– Att utveckla ett globalt erbjudande och motivera en global organisation att leverera detta är en av våra huvudkompetenser, fortsätter Ulf Vanselius. Vi är Nordens mest internationella reklambyrå. 95% av det vi produceras riktas mot marknader utanför Sverige över 60% av våra kunder finns utanför Sverige. Vi har en handfull stora välrenommerade kunder i de nordiska länderna liksom kunder i övriga Europa, USA och Asien.

För mer information, kontakta Ulf Vanselius på 042-38 68 00, ulf@pyramid.se

Ulf Vanselius

2010 01 nov

GAIA Leadership väljer Pyramid som partner

GAIA Leadership väljer Pyramid som partner för att vässa positionering och profil inför ett spännande 2011

Stockholmsbaserade ledarskapsutvecklingskonsulten GAIA Leadership har i dagarna inlett ett samarbete med Pyramid för att genomföra ett omfattande varumärkesarbete med syfte att ytterligare skärpa sin positionering på marknaden. GAIA Leadership räknar med att arbetet kommer att ge märkbara resultat under ett 2011 som redan nu spås bli företagets bästa år någonsin.

Johan Grip, VD på GAIA Leadership berättar ”Vi har upplevt en fantastisk utveckling det senaste året och såg det som ett viktigt steg i vår fortsatta framgångsresa att vässa vårt erbjudande och marknadsbudskap. Valet av samarbetspartner var enkelt, vi kände direkt mycket stort förtroende för Pyramids varumärkesstrategiska kompetens och har ingenting annat än skyhöga förväntningar på samarbetet.”

Även på Pyramid ser man samarbetet mellan företagen som mycket positivt. ”GAIA Leadership är i många avseenden en idealisk kund för Pyramid; man har bred förankring i såväl styrelse som ledning kring det förändringsarbete man ska genomföra och ger oss oinskränkt mandat att titta på samtliga aspekter av företagets varumärke.” säger Emma Nilsson, Account Director på Pyramid. ”Med förutsättningar som dessa har vi möjligheter att åstadkomma de största miraklen.” ler hon avslutande.

Varumärkesarbetet inleds under oktober månad med varumärkesanalys och positioneringsarbete, följt av utvecklande av grafisk profil, kommunikationsplattform och kommunikationsplan. I början av januari nästa år påbörjas implementeringen av den nya positioneringen i GAIA Leaderships marknadskommunikation.

För mer information kontakta Emma Nilsson, 042-38 68 75, emma@pyramid.se

Ulf Vanselius

2010 03 sep

Skånska Energi väljer Pyramid för sin marknadsföringssatsning

Skånska Energi är en södra Sveriges mer innovativa energikoncerner med huvudkontor i Södra Sandby utanför Lund. Företaget valde nyligen Pyramid som strategisk reklambyråpartner för att stärka positionen på marknaden. Uppdraget omfattar bl a en ny varumärkes- och kommunikationsplattform samt en ny webbsajt.

– Pyramid visade sig bäst svara på våra behov av en strategisk kommunikations- och varumärkesbyrå med rätt kompetens för att utveckla Skånska Energis varumärke och marknadsposition, säger María Fernanda Bocángel, projektledare på Skånska Energi.

– Uppdraget är synnerligen spännande eftersom det omfattar produkter och tjänster där det finns stort expansionsutrymme för aktörer som lyckas positionera sig mot bjässarna, säger Ulf Vanselius, VD på Pyramid. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete där vi får möjlighet att ta en aktiv del i utvecklingen av ett spännande företag.

För mer information, kontakta Ulf Vanselius på 042-38 68 00.

Ulf Vanselius

2010 25 maj

Pyramid rankad som bästa B2B-byrå i Sverige – för fjärde året i rad

Resultatet av undersökningen Kundens Bästa Byrå (fd Sveriges Bästa Byrå) som genomförs av branschtidningen Resumé redovisades igår. För fjärde raka året har helsingborgsbyrån Pyramid rankats högst i Sverige bland business-to-business-byråer; d.v.s. byråer som främst arbetar med producentreklam. Pyramid hamnade på en hedrande silverplats i den s.k. "Elitserien", klassen där Sveriges största byråer tävlar och där även konsumentbyråer är inräknade.

Kundens Bästa Byrå är en undersökning där bästa byrå utses i elva kategorier. Vinnare i varje kategori är den byrå som får högsta totala betyg i de enkätsvar som inkommit. I år deltog över 1300 företag som betygsatte 183 byråer.

– Naturligtvis är vi stolta och glada över de omdömen vi år från år får av våra kunder, säger Ulf Vanselius, VD på Pyramid. Förutom silverplatsen i Kundens Bästa Byrå, där vi i år tagit klivet upp till de stora byråerna, har vi under 2010 blivit utsedda till Årets Byrå i en undersökning av Regi och dessutom till Sveriges Populäraste byrå av nyhetstidningen Dagens PS. Det är anmärkningsvärt att en byrå från Helsingborg med drygt hälften av verksamheten utanför Sveriges gränser placerar sig så högt bland Sveriges alla reklambyråer, dessutom i tävlingar där många frågor utgår från kommunikation mot konsumenter.

– 95% av det vi producerar är avsett för andra marknader än den svenska, och vi därför syns vi nästan aldrig i svenska media. Vi samarbetar med 25-talet svenska och internationella företag, varav de flesta är världsledande inom sina respektive nischer, och får fler och fler strategiska uppdrag för globala företag som tycker att vi väl mäter oss med våra motsvarigheter i USA och Europa.

– Vårt fokus på resultatorienterad kommunikation för internationellt verksamma företag har gjort att vi kraftigt ökat våra marknadsandelar under lågkonjunkturen. Under 2010 ökade vår omsättning med drygt 30% och den positiva trenden har hållt i sig. Under våren har vi inlett samarbeten med 10-talet större företag, och mängder står på kö och vill börja samarbeta med oss, vilket redan nu gör 2010 till ett rekordår avslutar Ulf Vanselius.

För mer information, kontakta Ulf Vanselius på 042-386826 eller ulf@pyramid.se

Ulf Vanselius

loader