Nyheter

Det händer alltid något här på Pyramid. Här listar vi våra senaste nyheter. Äldre nyheter finns i menyn till höger. Det finns även ett taggmoln, där de populäraste inläggen är de med störst textgrad.


Taggmoln


Spectracure, Gyproc, helsingborg, Bluetooth, b2b, Lantmännen, Posten Norge, Bästa Byrå, finanskris, Sveriges Bästa Byrå, checklistor, Green Cargo, Flint Group, internationell marknadsföring, Rymdbolaget, storkunder, erfarenhet, omsättning, ordlista, Webbyrån Petra, kommunikationsplattform, karta, kommentarer, årets byrå, planering, Giza, Cargo News Center, anställda, Nord-Lock, lansering, Metso, mätning, web, SAS Cargo, internet, problemlösning, driver, lönsamhet, Crawford, multikulturella kunder, metod, kreativitet, affärsmål, Diesel, byråintäkt, varumärkesstrategi, pr, Kreditvärdighet, digitala media, csr, Elearning, kommunikationsbyrå, populär byrå, kunder, Marine, positioner, Soliditet, Helsingborgs Hamn, samarbete, projektdefinition, Skånska Energi, arkiv, startk varumärke, skrift, framgångsformeln, Moving, Mervärde, Skånetrafiken, varumärkesutveckling, Petra, tjänster, fakta, Bring, svar, Ruukki, kontor, kundansvarig, Flextrus, engelskspråkiga copywriters, blogg, 2013, uppföljning, Awapatent, internationellt nätverk, EuroMaint, DIAB, publikation, Årets Byrå 2010, integrerad marknadskommunikation, resultat, Nordea Masters, strategi, internationell, image, events, marknadsstrategi, Tetra Pak, kunskapsbank, AkkaFRAKT, Hiab, seminarie, Stockholm, medarbetare, konkurrenskraft, nyanställer, LogIn, Enfo, Kompetensplatsen, personal, b2b-bloggen, varumärken, Alfa Laval, kompetens, analys, HemoCue, reklambyrå, communication, koordinering, nyhetsarkiv, Heatex, lösning, Leine & Linde, copywriter, filosofi, Stockholm Open, Woody Bygghandel, GAIA Leadership, Picodeon, digital marknadsföring, Dermagen, branding, Årets Byrå 2008, Kundens Bästa Byrå, Swedish Open, case, business to business, internationell kompetens, bästa B2B-byrå, checklista, erbjudande, Atlas Copco, marknadsföring, IQHBG, JBT Corporation, Green Landscaping, AAK, projectivity, Sveriges bästa b2b-byrå, pyramid, telefon, SUN Automation Group, nyheter, ABS, digitala affärstrender, estetik, Kullaflyg, kontakt, partner, kommunikation, fråga, Kompetensor AB, nätverk, Seminarium, Decido AB, utvecklas positivt, Cardo, Norden Machinery, business, Nibe, Axis, lågkonjunktur, exempel, CellaVision, AAA, Duni, genomförande, Varumärke, Carpe Nova, kunskap, SÅAB, dela,
2013 06 dec

SUN Automation Group från USA väljer Pyramid som ny global byrå

SUN Automation Group är ett hightech-företag med huvudkontor i Maryland, USA, som sedan 30 år har fokuserat på innovation och utveckling av komponenter samt egna kompletta tryckutrustningar för wellpappsindustrin. Sortimentet innefattar både utrustningar för flexo- och digitalprint och slutprodukten blir färdigstansade förpackningar i alla dess former som täcker dagens allt högre krav på specialdesignade produktförpackningar.

Företaget är operativt över hela världen och har byggt ett starkt varumärke inom sitt verksamhetsområde. Nu väntar vidare expansion med nya innovativa produkter som också öppnar möjligheter för nya marknadssegment.

Som ett led i den internationella expansionen har SUN har valt Pyramid Communication som byrå för att nu skapa en ny kommunikationsplattform, inklusive en ny webbsajt, när man ytterligare vill stärka sin position på den globala marknaden.

– På Pyramid ser vi samarbetet med SUN som mycket intressant då bolaget är inne i ett expansivt skede med lansering av nya innovativa utrustningar världen över. Vår erfarenhet av kommunikation och varumärkesbyggande på en global arena, ger oss möjlighet att supporta SUN på bästa sätt i deras satsning framöver”säger Rikard Jevinger, Account Director på Pyramid. Arbetet har inletts under december månad för att lanseras i olika faser under våren 2014.

– Vi påstår stolt att Pyramid är Sveriges mest internationella byrå och att SUN väljer oss i konkurrent med lokala byråer i USA är ytterligare ett exempel konstaterar Ulf Vanselius, VD på Pyramid. Idag kommer över hälften av våra intäkter från kunder utanför Sverige och vi får allt fler förfrågningar från stora bolag på kontinenten som söker en kompetent byrå med fokus på B2B och internationella affärer.

För mer information, kontakta:
Ulf Vanselius, ulf@pyramid.se, 0705-163370
Rikard Jevinger, rikard@pyramid.se, 070-6051700

Ulf Vanselius

2013 05 dec

Pyramid och Webbyrån Petra – båda nominerade till Årets Byrå 2013

För åttonde året i rad är reklambyrån Pyramid nominerad till en topplacering i tävlingen Årets Byrå som genomförs av Regi i samarbete med bl a Dagens Industri. I samma tävling är Webbyrån Petra nominerad i klassen ”digitala byråer 8-15 mkr”.

Årets Byrå utser bästa byrå i 14 kategorier. Vinnare i varje kategori är den byrå som får högsta totala betyg i de enkätsvar som inkommit från byråkunderna. 195 byråer klarade kvalificeringskraven och har betygsatts av över 3 000 kundbedömningar.

– Självklart är vi glada för nomineringarna, säger Ulf Vanselius, VD Pyramid och Webbyrån Petra. Det är fantastiskt att båda våra byråer är bland de bästa i Sverige inom sina respektive kategorier. Vi håller Helsingborgs fana högt!

– Eftersom Pyramid placerat sig mycket bra i tävlingen de senaste sju åren är Pyramids nominering ingen större överraskning, fortsätter Ulf Vanselius. 2012 kom Pyramid tvåa i klassen reklambyråer 15-50 mkr och var enligt vår egen tolkning Sveriges högst rankade B2B-byrå. I år hoppas vi självklart att vinna klassen och återigen bli Årets Byrå som vi senast blev 2009.

– En glad överraskning är att Webbyrån Petra är nominerad som en av fem digitala byråer i sin kategori. Vi startade Petra den 1 januari 2012 och har under vår tvååriga verksamhet sett en stadig utveckling med nya kunder som uppenbarligen uppskattar vårt jobb.

Läs mer om Årets Byrå på
www.aretsbyra.se

För mer information, kontakta Ulf Vanselius på 042-38 68 26 eller ulf@pyramid.se.

Ulf Vanselius

2013 04 dec

Pyramid blir partner till Nordea Masters

Nordea Masters är en av de publikmässigt största tävlingarna av totalt över 50 tävlingar på den europeiska golftouren. Från 2014 arrangeras tävlingen av Lagardére Scandinavia, som också äger ATP och WTA tävlingarna i Båstad och arrangerar IF Stockholm Open. Tävlingen kommer att spelas två år på PGA National i Bara utanför Malmö för att sedan återvända till Bro Hof Slott.

I år spelas Nordea Masters 29 maj – 1 juni och startfältet är redan på väg att bli det starkaste någonsin. Redan klara världsspelare är Henrik Stensson, Peter Hanson liksom dansken Thomas Björn.

- Vår ambition är att tillsammans med Nordea ta positionen som Europas näst största tävling efter British Open. Henriks framgångar kommer att inspirera en ny generation golfare och vi är naturligtvis jätteglada att Henrik kommer hem och visar upp sig för sin hemmapublik, säger Thomas Wallén på Lagardére Scandinavia.

Nysatsningen innebär en förstärkning av startfältet, ny sponsorstrategi med bl a flera större seminarier samt aktiviteter för hela familjen. Pyramid och Petra har skrivit kontrakt som partner till tävlingen med ansvar för marknadsföring och webben.

- Vi har varit samarbetspartner till Swedish Open i 12 år och sett turneringen växa till ett fantastiskt evenemang och är glada för att arbeta vidare tillsammans med Lagardére, konstaterar Ulf Vanselius VD på Pyramid. Under några intensiva vårdagar får vi möjlighet att bjuda våra kunder och deras familjer på ett evenemang i världsklass.

För mer information, kontakta Ulf Vanselius, VD på Pyramid på tel 042-38 68 26 eller mail ulf@pyramid.se

Ulf Vanselius

2013 01 jul

Hiab väljer Pyramid som partner för att utveckla ny global kommunikationsplattform

Hiab är en av världens ledande leverantörer av lasthanteringslösningar på bilar som används inom bl a inom byggnadssektorn, skog, industri, avfallshantering, återvinning och försvaret. Hiab ingår i Cargotec som omsätter drygt 3 miljarder Euro och är noterat på Helsingfors Börs.

Hiab är i processsen att utveckla en ny affärs- och varumärkesstrategi som ska stärkas ytterligare genom bl a en tydligare positionering, ett starkt varumärkeslöfte och en global kommunikationslösning.

– Pyramid visade sig bäst svara upp på våra krav på en strategisk kommunikationspartner med rätt kompetens och resurser för att hantera denna typ av internationella uppdrag, säger Lotta Clausen, Communications Director Hiab.

– Uppdraget ligger helt i linje med vår kompetensprofil och vi ser fram emot ett nära samarbete där vi får förmånen att ta en aktiv del i utvecklingen av ett så internationellt och expansivt företag som Hiab, säger Ulf Vanselius, VD på Pyramid.

Arbetsgruppen på Pyramid består av Maria Hoffstein (projektledning), Mark Drake (copy), Vladimir Eidous (AD) samt Ulf Vanselius (strategi).

För mer information, kontakta Ulf Vanselius, VD på Pyramid på tel 042-38 68 26 eller mail ulf@pyramid.se

Ulf Vanselius

2013 26 jun

Helsingborgs Hamn ser över varumärkes- och kommunikationsplattform

Helsingborgs Hamn har valt Pyramid Communication som byrå för att se över sin varumärkes- och kommunikationsplattform för att ytterligare stärka sin position som en av Sveriges viktigaste hamnar.

Andréas Eriksson, marknadschef på Helsingborgs Hamn, berättar ”Vi har sedan en tid tillbaka målmedvetet och framgångsrikt positionerat oss som specialist på containertrafik, och vässar nu vår kommunikation ytterligare för att visa nyttan med vår verksamhet. För att vara morgondagens vinnare är det avgörande att vi involverar och engagerar våra anställda i att skapa ett framgångsrikt företag, och att vi kommunicerar på rätt sätt med våra olika målgrupper. Vi har under en tid haft en dialog med Pyramid kring dessa frågor, och tiden var nu helt rätt att sätta igång arbetet.”

På Pyramid ser man samarbetet med Helsingborgs Hamn som mycket intressant. ”Helsingborgs Hamn är inne i ett spännande skede, där det finns stora möjligheter att positionera sig som ett viktigt nav för fortsatt expansion av regionen. Som Helsingborgsbyrå är vi väldigt stolta att få vara en del i detta arbete.” säger Emma Nilsson, Account Director på Pyramid. “Det finns egentligen inga hinder för hur framgångsrikt Helsingborgs Hamns resa kan bli, varumärkesarbete handlar inte om geografiska positioner utan mentala sådana.” ler hon.

Varumärkesarbetet inleddes under maj månad och beräknas vara färdigt under sensommaren.

I Pyramids arbetsgrupp ingår:
Emma Nilsson, Account Director
Micco Grönholm, Brand Development Director
Vera Porad Falk, Copywriter
Anna Wiedner, Art Director

För mer information, kontakta:
Ulf Vanselius, ulf@pyramid.se 0705-16 33 70

Ulf Vanselius

loader